Meny
Meny

Personvernerklæring

The Body Shop Norge (Ace Shops AS, org.nr. 967 034 681) heretter kalt TBSN og firmaets filialer tar sine forpliktelser overfor kundene på største alvor. Dette omfatter også måten vi håndterer informasjonen du gir oss. TBSN forplikter seg til å overholde alle gjeldende lover og bestemmelser med hensyn til beskyttelse av personopplysninger, og denne teksten beskriver hvordan TBSN håndterer de personopplysninger som samles inn via nettstedet.

TBSN er ansvarlig for behandling av dine persondata fra våre nettsider. Denne personvernerklæringen, gjelder data vi samler inn når du bruker våre nettsider. Den er ment til å hjelpe deg som kunde til å forstå hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi samler inn personopplysninger, hvordan de brukes av oss og hvilke rettigheter du har som kunde.

Den beskriver også tiltakene vi gjør for å beskytte sikkerheten til disse dataene, og hvordan du kan kontakte oss om vår praksis angående sikker behandling av persondata. Vi ber deg lese nøye igjennom denne personvernerklæringen. Hvis du ikke ønsker at din persondata skal brukes slik beskrevet i dette dokumentet, er det mulig at vi ikke kan respondere på enkelte av dine henvendelser.

Vi ber deg regelmessig lese denne personvernerklæringen for å være oppdatert på eventuelle modifiseringer på erklæringen, hovedsakelig alt som relaterer til innsamling og omstendighetene rundt behandling av dine persondata.

Ansvarlig for dine personopplysninger

TBSN (Ace Shops AS) med adresse Hans Haslums vei 2, 1356 Bekkestua, Norge, er ansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger. Har du som kunde spørsmål om personvern kan disse sendes til support@thebodyshop.no.

Informasjonen vi samler inn 

Vi samler inn dine personopplysninger for å levere, støtte, tilpasse og utvikle tjenestene våre, og for å gjøre tjenestene mer relevante og nyttige for deg. Personopplysninger er enhver form for informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til en enkeltperson.


2.1. Besøk på thebodyshop.no

Ved å besøke vårt nettsted thebodyshop.no loggføres dine bruksdata, for eksempel når du viser eller klikker på innhold eller gjennomfører et søk. For ytterligere beskrivelser av hvordan vi behandler dine personopplysninger og hvilken informasjon som samles inn på thebodyshop.no, kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler («cookies») her.


2.2. Kundekonto

Ved å registrere deg på thebodyshop.no og opprette egen brukerkonto, samler vi følgende opplysninger om deg:

  • Navn
  • Adresse
  • Mobilnummer
  • E-postadresse
  • Mottaker av nyhetsbrev dersom samtykket til dette 
  • Detaljer og historikk om dine kjøp på «Min Side» på thebodyshop.no

2.3. Nyhetsbrev

Ved samtykke til å motta nyhetsbrev fra The Body Shop, samler vi følgende opplysninger om deg:

  • E-postadresse
  • Kjønn
  • Fødselsdato
  • Geografisk område

2.4. Handel i nettbutikken

Ved handel i vår nettbutikk, behandler vi kun personopplysninger som oppgis til oss som er nødvendige for at vi skal kunne behandle din ordre og gjennomføre våre forpliktelser overfor deg.


2.4.1 Innlogget som eksisterende kunde på thebodyshop.no

Dersom du har opprettet kundekonto på thebodyshop.no og handler i vår nettbutikk som eksisterende kunde, samler vi følgende opplysninger om deg:

  • Navn
  • Adresse
  • E-postadresse
  • Mobilnummer
  • Ordrehistorikk
  • Ordredetaljer (bestilt produkt og pris) 

2.4.2 Anonym bruker uten egen kundeprofil på thebodyshop.no

Ved å handle i vår nettbutikk på thebodyshop.no som anonym bruker uten å logge inn med egen kundeprofil, samler vi følgende opplysninger om deg:

  • Navn
  • Adresse
  • E-postadresse
  • Mobilnummer 
  • Ordredetaljer (bestilt produkt og pris)

Hvordan vi behandler dine personopplysninger

TBSN behandler dine personopplysninger hovedsaklig for å kunne sende deg produkter du har bestilt. I tillegg behandler vi personopplysninger når du kontakter oss for råd, oppfølging og spørsmål, samt for å kunne tilby deg en tilpasset og personlig brukeropplevelse av våre tjenester på nett.

Det rettslige grunnlaget for behandlingen er i enkelte tilfeller samtykke. Dette gjelder blant annet behandling ifm. utsendelse av nyhetsbrev. I disse tilfellene blir du uttrykkelig bedt om å samtykke, og du kan når som helst trekke samtykket tilbake. I andre tilfeller er det rettslige grunnlaget for behandlingen TBSNs berettigete interesse i å administrere kundeforholdet og oppfylle våre forpliktelser overfor deg.


3.1. Besøk på thebodyshop.no

Opplysningene som samles inn i forbindelse med ditt besøk på thebodyshop.no benyttes for å tilpasse og forbedre innholdet på hjemmesiden vår, i tillegg til at vi kan vise deg annonser for våre produkter, tjenester og arrangementer i andre kanaler og nettsteder utenfor vår hjemmeside. Les mer om bruk av informasjonskapsler («cookies») på thebodyshop.no her.
 

3.1.1. Henvendelser via e-post

Henvendelser via e-post lagres i egen mappe i e-post systemet til TBSN der utvalgte representanter har tilgang til å håndtere henvendelsene. Henvendelsene slettes fra e-post kontoen etter en viss tid, avhengig av om de lenger er relevante.

Vi ber deg om å ikke sende sensitive personopplysninger per e-post. Eksempler på sensitiv informasjon kan være:

  • Kortnummer
  • Personnummer

3.3. Nyhetsbrev

Personopplysningene som samles inn i forbindelse med utsendelse av nyhetsbrev behandles på følgende måte:

  • Vi sender ut våre nyhetsbrev til deg for å holde deg oppdatert om våre tilbud eller lignende markedsføringsrelatert kommunikasjon.
  • Hvis du deltar i kampanjer eller konkurranser arrangert av TBSN via våre nyhetsbrev, vil opplysningene du oppgir kun benyttes for å gjennomføre kampanjen eller konkurransen.
  • Vi benytter din e-postadresse for å bekrefte identiteten din.
  • For å kontakte deg i forbindelse med endringer i denne personvernerklæringen eller våre brukervilkår.

Det er frivillig å motta dette, og man må eksplisitt melde seg inn i forbindelse med registrering. Du kan når som helst stanse mottak av våre nyhetsbrev ved å logge deg inn på «Min Side» og avregistrere deg som nyhetsbrevkunde, eller ved å benytte avmeldingsfunksjonen nederst i nyhetsbrevet e-posten.

 

3.4. Handel i nettbutikken

Vi behandler kun de personopplysninger som er nødvendige for at vi skal kunne behandle din ordre på en sikker og trygg måte, samt gjennomføre våre forpliktelser overfor deg ved kjøp på thebodyshop.no. Ditt telefonnummer benyttes kun til å gi deg beskjed dersom det skulle være noe med bestillingen din. På din e-postadresse vil du motta din ordrebekreftelse, samt informasjon om når varene dine sendes fra oss ved hjemlevering.

Når du foretar en bestilling, kan du etablere en kundeprofil hos oss. Vi behandler da de opplysninger du oppgir, som kontaktopplysninger, samt kjøpshistorikk og tilgjengelige opplysninger som grunnlag for nyhetsbrev, produktinformasjon, tilpasset markedsføring og kjøpsanalyser.

Ved reklamasjon på varer, eller ved retur av varer, vil dine kontaktopplysninger bli behandlet for å kunne registrere reklamasjonen og gjennomføre retur.

Kortnummer oppbevares ikke av TBSN utover det som er nødvendig for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. Alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Disse vil da være behandlingsansvarlig, og må kontaktes for deres behandling av personopplysninger.


3.5. Analyser og innsikt

Vi samler inn og oppbevarer loggdata som hvilke kategorier og produkter man klikker eller søker på, for å kunne lære hva våre kunder er opptatt av, samt forbedre produktutvalg og tilbud. Denne informasjonen benyttes også for å kunne gjøre det mulig å vise deg relaterte produkter, eller sende deg relaterte tilbud (dersom du eksplisitt har bedt om dette). Informasjonen benyttes også for å produsere trafikkstatistikker for bl.a. kapasitetsplanlegging.

Vi benytter Google Analytics for å få bedre innsikt i våre kunders brukeropplevelser på vår nettside og for å gjøre kontinuerlige oppdateringer og forbedringer til siden. Google Analytics arkiverer ingen sensitiv informasjon som går på komprimiss med våre kunders sikkerhet eller informasjon som på noen måte kan brukes til å identifisere brukere. Hvis du har spørsmål angående vår bruk av Google Analytics, vennligst kontakt oss her.

Oppbevaring og sletting av personopplysninger

TBSN vil slette dine personopplysninger når disse ikke lenger er nødvendig å beholde for den tjenesten vi leverer til deg. TBSN vil ikke slette opplysninger vi er lovpålagt å oppbevare en viss tid, for eksempel av hensyn til regnskapslovgivningen.

Oppbevaring av personopplysninger vil måtte oppbevares for å oppfylle pliktene vi har til å ha regnskapsdokumentasjon, normalt 5 år, og for å sikre dine rettigheter for garanti og reklamasjon på produkter du har kjøpt av oss.

Du kan til enhver tid også selv slette din brukerprofil.

Deling av informasjon til tredjeparter

Ingen ekstren tredjepart kan bruke dine personopplysninger til eget formål. Forholdet til slike tredjepartsleverandører er regulert i databehandleravtaler. TBSN kan utlevere personopplysninger til databehandlere som utfører tjenester for TBSN. Databehandlerne vil kun bruke personopplysningene til det formålet de ble samlet inn for, eller for tjenester de utfører for TBSN. Vår bruk av databehandlere er regulert i databehandleravtaler i henhold til personopplysningsloven og personvern-forordningen. 

Av de som mottar personopplysninger av oss for å betjene dine bestillinger; er Posten, Bring og PostNord. Det er kun mottakerens navn, adresse (eventuelt utleveringssted om dette avviker fra adressen) og telefonnummer som utleveres i denne forbindelse. Opplysningene slettes når det ikke er behov for å beholde dem yttligere.

I tillegg til nevnte transportører, har vi også følgende servicepartnere:

Mailchimp: Les Mailchimp sin personvernerklæring her.

Google Adwords, Google Analytics: Les Google sin personvernerklæring her.

Dine rettigheter

TBSN håndterer personopplysninger på en kryptert og sikker måte. Som bruker av tjenestene til TBSN har du rett til å forespørre oss innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Vi respekterer ditt personvern, men har behov for å behandle dine personopplysninger for å betjene deg med bl.a. sende deg de produkter du bestiller.

Du har til enhver tid rett til å be om å motta informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler om deg og få innsyn i dine personopplysninger. Videre har du rett til å kreve korrigering eller sletting, begrensning av behandlingen, samt eventuelt dataportabilitet. Dersom du har spørsmål om personopplysninger knyttet til deg, eller ønsker å gjøre bruk av dine rettigheter etter personopplysningsloven, kan du kontakte oss via mail support@thebodyshop.no

Mener du at dine personopplysninger ikke behandles som beskrevet her eller som pålagt i lover og regler, kan du til enhver tid sende inn en klage til support@thebodyshop.no eller Datatilsynet.

Endringer i denne personvernerklæringen

TBSN forbeholder seg retten til å endre denne personvernerklæringen. Endringene vil legges inn på denne siden, og vi vil varsle deg på e-post dersom det er vesentlige endringer eller som krever ditt samtykke.


Til toppen av siden